Hårdrock

Hårdrockare är smartast

 

Det här hade våra föräldrar och lärare aldrig gått med på för några årtionden sedan men idag har det visat sig att hårdrockare är smartast av alla.

Efter en studie gjord på 1000 intelligenta ungdomar i Storbritannien har man på universitetet i Warwick kommit fram till att de som gillar hårdrock är intelligentare än alla andra. Undersökningen gjordes på ett ganska enkelt vis; man frågade helt enkelt vilken typ av musik de gillade, utan att berätta varför. Det visade sig att man i själva verkat frågat 5% av de allra smartaste killarna och tjejerna i gruppen och att de flesta av dem var hårdrockare.

Så hur förklarar man detta? Är det headbangandet som gör dem så smarta eller är det något i musikfrekvenserna som påverkar hjärnan positivt. Nej, inte riktigt. Enligt forskarna på denna psykologiska institution så är det förmodligen en fråga av bristande självkänsla. Många intelligenta människor kämpar med just detta och då är hårdrocken ett bra sätt att få utlopp för dessa känslor.

Frågar man hårdrockarna själva får man dock förmodligen en helt annan förklaring: hårdrocken är helt enkelt den bästa musiken och det måste man vara intelligent nog för att förstå!