Hårdrock

Heavy metals bästa trummisar

 

Heavy Metal utmärks av tunga gitarriff, mäktig sång men också av extremt hårda trummor. Det är slag som vibrerar hela vägen in i själen, som i t.ex. Metallicas ”Sad but true” eller extrema rytmer som i Slayers speedmetal. Oberoende av vilken typ man föredrar så anses hårdrockstrummisar vara bland de bästa i världen, och det har tidningen Rolling Stone tagit vara på i sin lista med de 100 bästa trummisarna.

Bland de bästa hittar vi klassiska namn som Neil Peart från den symfoniska rockgruppen Rush, vars nära nog omöjliga synkoperingar och bakrytmer är rena rama nöjet för unga trummisar att lyssna på. Etta är dock Led Zeppelins trummis John Bonham, som hade en extrem känsla för rytm utan att börja spåra ur och vilja visa sig duktig på något sätt och vis.

Andra hedrade namn i denna lista är Dave Grohl från Foo Fighters, tidigare medlem i Nirvana. Grohl har en alldeles egen stil som är mycket kraftfull och som tar plats i sitt band. Ian Paice från Deep Purple hyllas i listan för sin enorma känsla för swing, att få det hela att bilda en harmoni med de andra instrumenten utan att sticka ut för mycket.