Hårdrock

Svd satsar på hårdrocken

 

Det kan låta ganska otroligt men hårdrock är idag fortfarande en så oerhört populär musikform att ”seriösa” morgontidningar som Svenska Dagbladet till och med satsar på ämnet. Genom att göra en hel profilsida tillägnad allt som har med hårdrock att göra hänger SvD med i svängarna och tillfredsställer fansens behov.

Här kan man läsa artiklar, intervjuer och reportage om populära hårdrocksgrupper och –artister, och i år har man bland annat kunnat läsa om allt det mesiga Ozzy Osbourne säger mellan varven under Black Sabbaths sista turné, om hur växterna skjuter i höjden om man spelar hårdrock för dem och om hur åttiotalet påverkades av denna musikform.

Det roliga med hårdrock är att många av dagens affärsgubbar och –tanter har en bakgrund i denna vilda musikgenre och att det inte lika längre är uppenbart vem som headbangar i vardagsrummet eller inte. Till konserter kommer folk av alla typer och åldrar och även om musikstilen aldrig kommer att bli helt rumsren så är den idag accepterad på ett helt annat sätt.