Uncategorized

Sweden Rock – Sveriges största rockfestival

Sweden Rock Festival är något som alla rockälskare ser fram emot. Stora artister och rockband har spelat på denna legendariska festival och givit oss vanliga dödliga möjligheten att få uppleva förstklassig rockmusik, live, under några dagars tid. Festivalen hålls idag i södra delen av Sverige utanför Sölvesborg (Blekinge) i början av juni. Själva festivalområdet är stort och klarar mer än trettio tusen besökare. Normalt pågår Sweden Rock upp till fyra dagar årligen men var tyvärr inställd 2020 på grund av Corona-pandemin. Förhoppningsvis kommer festivalen att kunna hållas igen 2021.

Festivalen bjuder på flera typer av musik med allt från metal, hårdrock, blues, klassisk rock med mycket mer. Genom åren har festivalen vuxit och har numera ett fullspäckat schema med upp till nittio band på fem scener.

I dag har precis alla en smartphone och den kommer givetvis att följa med på rockfestival. Ett gott råd är att skydda din mobil med skal eller fodral vilket är en mycket billig försäkring. Ett stort sortiment till bra priser finns hos teknikdelar som dessutom säljer många andra bra tillbehör till mobilen. En annan bra investering är att köpa ett extra batteri till mobilen. Det är inte alltid som det finns bra möjlighet att ladda mobilen på en festival. Du kan enkelt och smidigt köpa ett extra mobil batteri till bra pris via teknikdelar.se. Var väl förberedd när du besöker Sweden Rock festival och få en fantastisk upplevelse.

Grunden till Sweden Rock lades i Olofström när Ingolf Persson arrangerade en festival 1981 med bland andra finska rockbandet Hurriganes. Själva “fröet” till den nuvarande festivalen såddes inte förrän 1992 under sommarfestivalen i Olofström där kända rockband som Nazareth och Wishbone Ash spelade.

Festivalen flyttade till Karlshamn, bytte namn till “Karlshamn Rock Festival” och blev mer av en rockfestival. Slutligen flyttades festivalen (1998) till Sölvesborg och fick 1999 namnet Sweden Rock Festival vilket festivalen fortfarande kallas idag. Med en mer fokuserad inriktning på hårdrock har festivalen lockat världskända artister och rockband att uppträda såsom ZZ Top, Alice Cooper, Black Sabbath, Yngwie Malmsteen, Motörhead, Ozzy Osbourne, Rob Zombie, Aerosmith, Mötley Crüe, Guns N’ Roses, Megadeth, Alice Cooper och många fler.

Det är helt klart att svenska folket älskar hårdrock och rockmusik i allmänhet. Vi lyssnar på allt från gammal klassisk hårdrock, nyare rock samt olika rockgenrer från grunge till metal. Kanske man kan säga att hårdrock har blivit svensk folkmusik då Sverige har producerat flera hårdrockband som slagit igenom internationellt. Eftersom hårdrock har blivit en del av den svenska folksjälen förklarar det varför vi gillar bland annat Sweden Rock-festivalen.

Arrangörerna av Sweden Rock har inte legat på latsidan utan man har jobbat på att förbättra festivalen. Publiken som kommer för att se stora rockartister kommer att uppleva att förbättringar gjorts för festivalen. De har utvidgat barområdet, satsat på fler toaletter och har förstärkt den stora scenen för att klara mer vikt. Om Sweden Rock Festival kommer att kunna hållas 2021 återstår att se. Förhoppningsvis kommer Corona-pandemin att vara under kontroll före sommaren och hårdrockband kan spela live inför publik igen.Föregående artikel